”SISÄLTÄÄ ALOE VERAA” – VALITSE LAADUKAS TUOTE!

Aloe veran nimen lisääminen tuotepakkaukseen saa tuotteet käymään kaupaksi, olipa kyseessä ihonhoitotuote tai ravintolisä. Suhtaudu kuitenkin kriittisesti, sillä kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää.
Ihmekasvi Aloe veraa on käytetty upeiden ominaisuuksiensa vuoksi jo tuhansia vuosia. Paksujen lehtien sisältämä geeli pehmentää, kosteuttaa ja rauhoittaa, ja sitä käytetään erityisesti ihon- ja hiustenhoitotuotteissa. Aloe veraa on myös ravintolisissä, joita nauttivat miljoonat ihmiset eri puolilla maailmaa. Aloe veraa mainostetaan ahkerasti ainesosana, mutta tässä on helppo mennä lankaan.

– Tuotteen ainesosaluettelo on tärkeää käydä läpi. Muista että ensimmäisenä mainitaan aina se ainesosa, jota tuote sisältää eniten. Sen jälkeen ainesosat luetellaan laskevassa järjestyksessä, selittää Forever Living Productsin tuoteasiantuntija Gabriela Johansson ja lisää, että sokeri, vesi ja lisäaineet eivät saa olla Aloe vera -juoman ainesosaluettelon kärkipäässä.

 

Kallis ja kysytty ainesosa

Aloe vera on ainutlaatuisten ominaisuuksiensa vuoksi hyvin kysytty ja käytetty ainesosa – ja myös kallis. Tämän vuoksi monet valmistajat lisäävät tuotteisiinsa vain pienen määrän Aloe veraa, vaikka tuotteita markkinoitaisiin Aloe vera -tuotteina tai Aloe veran ominaisuuksien avulla.

Maailman suurin Aloe veran viljelijä, valmistaja ja jakelija Forever Living Products panostaa laadukkaaseen Aloe veraan ja laadun säilyttämiseen korjuu- ja tuotantovaiheissa.

– Foreverin tuotannossa kasvi suodatetaan käsin, jotta vain paras osa eli paksujen lehtien sisägeeli säilyy, Johansson selittää.

– Halvemmassa tuotannossa koko Aloe vera -kasvi jauhetaan ja massa suodatetaan. Se on toki halvempi valmistusmenetelmä, mutta asiakas saa ulkokuorta sisältävän tuotteen, mikä ei ole hyvä juttu ihonhoitotuotteissa tai ravintolisissä. Kannattaa mieluummin valita Aloe vera -tuotteita, joiden valmistusprosessista on saatavilla tarkkaa tietoa.

 

Fileointia, ei suodatusta

Erilaisia Aloe-suvun lajikkeita tunnetaan noin 400 – niillä kaikilla on yksilölliset ominaisuutensa ja käyttökohteensa.

– Ruoanlaitossa ja ravintolisissä käytetään erityisesti yhtä lajiketta, joka on nimeltään Aloe barbadensis Miller, Johansson sanoo.

Hän suosittelee kuluttajaa tarkistamaan Aloe veran lajikkeen erityisesti silloin, kun Aloe veraa ostetaan valmiina juomina tai ravintolisinä. Silloin vältät Aloe veran ei-toivotut vaikutukset.

– Tarkista myös, että tuotteella on IASC-sertifiointi (International Aloe Science Council).

IASC on alan järjestö ja foorumi, joka kerää tietoa Aloe verasta, laatii sääntöjä ja valvoo, että myytävät tuotteet täyttävät laatukriteerit.

– Ota myös selvää tuotteen valmistustavasta. Paras laatu saavutetaan, kun ulkokuori poistetaan käsin ja vain lehtien sisägeeli käytetään. Ulkokuorta ei saa käyttää, koska sen sisältämät aineet eivät ole hyväksi ihmiselle, hän sanoo.

Johansson kertoo, että halvemmassa tuotannossa koko Aloe vera -kasvi jauhetaan ja massa suodatetaan. Se säästää toki kustannuksia, mutta asiakas saa ulkokuorta sisältävän tuotteen, mikä ei ole hyvä juttu ihonhoitotuotteissa tai ravintolisissä.

– Haittapuolena on myös se, että suodatuksen yhteydessä häviävät myös hyvät aineet, koostumus ja maku, koska jäljelle jää melkein pelkkää vettä. Foreverin Aloe vera korjataan ja fileoidaan käsin, jotta sisägeelin hyvät ominaisuudet säilyvät, hän huomauttaa.

– Asiakkaan on aina parempi valita Aloe vera -tuotteita, joiden valmistusprosessista on saatavilla tarkkaa tietoa, Johansson toteaa lopuksi.

 

Linkit
Lue lisää Foreverin Aloe verasta

Forever aloe vera
Forever aloe vera